fa-rejalدرس خارج فقه و اصول

درس 38:

شنبه 1/2/1403 هـ.ش مطابق با 11/ شوال/1445 هـ.ق، کابل، حوزه علمیّه دارالمعارف اهلبیت(ع).

تذکّر: نوشته معظّم له عربی بوده به شاگردان فارسی ارائه می گردد غیر از متون، احادیث و نقل و قول ها.

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله ربّ العالمین، الصّلاة والسّلام علی خیر خلقه و اشرف بریّته ابی القاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین و صحبه المنتجبین لاسیّما بقیة الله فی الارضین روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء.

و منهم: ابن المهدی(ره)

ایشان عبدالواحد بن محمّد بن عبدالله بن محمّد بن مهدی مکنّی به «ابوعمرو(ابوعُمیر)» در فارسی ملقب است به «ابن خشنام» از مشایخ شیخ است در روایات و مرحوم شیخ از ایشان به جمله ی: «اخبرنا ابوعمرو کذا و کذا» روایت می کند.

و منهم: ابن الحمامی(ره)

ایشان علی بن احمد بن عمر بن حفص مقرئ معروف به «ابن حمامی» و مکنّی به «ابوالحسن» از مشایخ شیخ است در روایات و مرحوم شیخ از ایشان به جمله ی: «اخبرنا ابوالحسن کذا و کذا» روایت می کند.

و منهم: ابن ابی جیّد(ره)

ایشان علی بن احمد بن ابی جیّد قمی مکنّی به «ابوالحسین» ملقّب به «اشعری» از مشایخ مرحوم شیخ است در روایات و مرحوم شیخ از ایشان به جمله ی: «اخبرنا او اخبرنی ابن جیّد القمّی کذا و کذا» روایت می کند.

و منهم: المعدّل(ره)

ایشان علی بن محمّد بن عبدالله بن بشران معدّل مکنّی به «ابوالحسین» و معروف به «ابن بشران معدّل» از مشایخ شیخ در روایات است.

و منهم: ابن شاذان(ره)

ایشان محمّد بن احمد بن شاذان مکنّی به «ابوالحسن یا ابوالعلی» موصوف به «بغدادی یا قمی» از مشایخ مرحوم شیخ است در روایات که مرحوم شیخ از ایشان به جمله ی: «اخبرنا عنه ابوالحسن ابن شاذان کذا و کذا» روایت می کند و ایشان نزد بعضی رجالیین از مشایخ سنی مرحوم شیخ است که مذهب شان را اشعری گفته اند.

و منهم: ابن ابی الفوارس(ره)

ایشان محمّد بن احمد بن ابی الفوارس مکنّی به «ابوالفتح» و معروف به «حافظ» از مشایخ مرحوم شیخ است در روایات که مرحوم شیخ از ایشان به جمله ی: «حدّثنا ابوالفتح محمد بن احمد بن ابی الفوارس الحافظ املائاً کذا و کذا» روایت می کند.

***